Nieuws
Geplaatst op: 31-08-2022 om 18:26 uur
Laatst gewijzigd op: 31-08-2022 om 18:36 uur

Vaccinatiecampagne monkeypox verlengd

GGD Kennemerland blijft in ieder geval tot en met 31 oktober doorgaan met de monkeypox vaccinatiecampagne. We roepen iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen voor een vaccinatie op om contact met ons op te nemen en een afspraak in te plannen.

Voor de vaccinatiecampagne wordt gebruikgemaakt van de infrastructuur die we voor de bestrijding van het coronavirus hebben ingericht in de regio. Op maandagochtend van 09.30 tot 11.30 uur vaccineren we in in Velsen-Noord en op vrijdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur in Haarlem.

Extra vaccinatie in week 37

In week 37 (12 t/m 18 september) vaccineren we in Haarlem eenmalig ook op dinsdag en woensdag van 09.00 tot 11.30 uur tegen monkeypox. Om 12.30 uur wordt op deze dagen het vaccineren tegen corona hervat.

Risicogroepen

De selectiecriteria voor wie in aanmerking komt voor het vaccin zijn geformuleerd door het ministerie van VWS en het RIVM. Zo worden de personen bereikt die de grootste kans op besmetting lopen. Op deze pagina over monkeypox vindt u meer informatie over de risicogroepen en de uitnodiging.

Persoonlijke uitnodiging voor vaccinatie

Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie heeft een persoonlijke uitnodiging van GGD Kennemerland of bijvoorbeeld de huisarts ontvangen. Zonder persoonlijke uitnodiging komen mensen op dit moment niet in aanmerking voor een vaccinatie.

Meer info

Voor meer informatie over monkeypox kijk je op ggdkennemerland.nl/monkeypox