Nieuws
Geplaatst op: 25-08-2022 om 17:02 uur
Laatst gewijzigd op: 25-08-2022 om 17:35 uur

Informatiebijeenkomst Gezondheid in de IJmond in Wijk aan Zee

Eerder dit jaar presenteerden GGD Kennemerland en het RIVM de resultaten van het onderzoek Gezondheid in de IJmond in 2020. Voor de bewoners van Wijk Aan Zee vindt op 21 september een informatiebijeenkomst over dit onderzoek plaats, nadat eerder al een bijeenkomst in IJmuiden werd georganiseerd.

Inwoners van IJmondgemeenten ervaren de laatste jaren meer overlast van stof, rook en roet afkomstig van de (basismetaal) industrie en zijn bezorgder over hun woonsituatie. Dit en meer blijkt uit een reeks van drie gezondheidsonderzoeken die GGD Kennemerland en het RIVM afgelopen 12 jaar uitvoerden. GGD Kennemerland adviseert de uitstoot te verminderen en adviseert het beleid om de luchtkwaliteit te verbeteren onverminderd voort te zetten.

Alle gegevens

Lees het volledige onderzoek in Ijmond in de Gezondheidsatlas van GGD Kennemerland. De belangrijkste conclusies uit het onderzoek staan ook in de factsheet en worden uitgelegd in deze video.

Eerdere onderzoeken

Meer weten over eerdere onderzoeken over de gezondheid in de IJmond? Kijk op: Gezondheidsmonitor IJmond | GGD Kennemerland

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst vindt plaats op 21 september van 19.00 tot 20.30 uur in Dorpshuis de Moriaan (Dorpsduinen 4, 1949 EG, Wijk aan Zee). Aanmelden is niet nodig.