Nieuws
Geplaatst op: 09-08-2022 om 14:37 uur
Laatst gewijzigd op: 09-08-2022 om 15:27 uur

Het wordt weer warm… Ben jij voorbereid?

De aankomende dagen wordt het weer warm met temperaturen boven de 25 graden. Vanaf woensdag 10 augustus 2022 wordt het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Met een aantal tips en maatregelen kun je je goed voorbereiden.

Herken klachten en neem actie

Tijdens hoge temperaturen kan ons lichaam de warmte moeilijker kwijt. Je lichaam raakt dan oververhit en hierdoor kun je gezondheidsklachten krijgen, zoals vermoeidheid en hoofdpijn. Deze klachten zijn vervelend, maar kunnen ook erger worden en bijvoorbeeld leiden tot hitte uitputting of een hitteberoerte. Dit geldt vooral voor kwetsbare groepen zoals ouderen, chronisch zieken, mensen die sociaal geïsoleerd zijn, mensen met overgewicht, en jonge kinderen. Weet jij wat je moet doen? Lees meer over het herkennen van gezondheidseffecten door hitte op de website van GGD Leefomgeving.

Bescherm jezelf en anderen

Iedereen kan last krijgen van oververhitting of hitte uitputting, ook mensen in goede gezondheid. Daarnaast is het goed om na te denken of er mensen in je omgeving kwetsbaar zijn voor hitte en met hen te bespreken wat er nodig is. Neem maatregelen om overlast door hitte te beperken voor jezelf en de mensen in je omgeving.

Op de website van GGD Leefomgeving lees je meer over wat je zelf kunt doen bij hitte.

  • Drink voldoende
  • Houd jezelf koel
  • Houd je woning koel
  • Zorg voor elkaar

Meer informatie

Neem bij gezondheidsklachten contact op met je huisarts. Heb je andere vragen over hitte en gezondheid? Dan kun je contact opnemen met het team Medische Milieukunde via 023-515 9500 of mmk@ggdkennemerland.nl

Oudere met glas water