Nieuws
Geplaatst op: 05-08-2022 om 16:36 uur
Laatst gewijzigd op: 08-08-2022 om 09:10 uur

GGD Kennemerland start met vaccineren tegen monkeypox

GGD Kennemerland start woensdag 10 augustus met het vaccineren tegen monkeypox. De door het ministerie beschikbaar gestelde vaccins zijn bedoeld voor specifieke risiciogroepen. Dat zijn de mensen met de grootste kans op monkeypox. Op die manier wordt de uitbraak van het virus het snelst beperkt.

Voor deze vaccinatiecampagne kunnen we gebruik maken van de infrastructuur – inclusief personeel – die we voor de bestrijding van het coronavirus hebben ingericht in de regio. Op woensdag 10 augustus starten we met vaccineren in Haarlem. Later worden daar andere locaties aan toegevoegd.

Risicogroepen
De selectiecriteria voor wie in aanmerking komt voor het vaccin zijn geformuleerd door het ministerie van VWS en het RIVM. Zo worden de personen bereikt die de grootste kans op besmetting lopen. Op deze pagina over monkeypox vindt u meer informatie over de risicogroepen en de uitnodiging.

Persoonlijke uitnodiging voor vaccinatie
Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie ontvangt een persoonlijke uitnodiging van GGD Kennemerland. De eerste uitnodigingen worden dit weekend verzonden. Zonder persoonlijke uitnodiging komen mensen op dit moment niet in aanmerking voor een vaccinatie.