Nieuws
Geplaatst op: 20-07-2022 om 11:51 uur
Laatst gewijzigd op: 20-07-2022 om 12:10 uur

Veilig in en om het water

Lekker afkoelen in een badje in de tuin is fijn voor kleine kinderen. Maar zelfs een laagje water van 10 centimeter kan voor kleine kinderen een risico zijn. Zorg daarom altijd dat je bij je kind bent als het in de tuin in of bij een badje speelt.

Verdrinking gaat geluidloos en snel
Uit verdrinkingsongevallen bij jonge kinderen (1 tot 5 jaar) blijkt vaak dat de ouders op dat moment even niet in de buurt van hun kind waren. Veel ouders weten niet dat kinderen zonder geluid verdrinken, en merken het niet op. Ouders denken dat een kind gaat spartelen en schreeuwen als het kopje onder gaat, maar dat gebeurt niet.

Als je kindje in of bij het water is (zoals een opblaasbadje, badkuip of vijver) denk dan aan het volgende:

  • Zorg dat je je kind altijd kunt zien,
  • Laat je nergens door afleiden, ook niet door je smartphone,
  • Als je kind onder de 3 jaar is, blijf dan altijd zo dichtbij dat je het kunt aanraken,
  • Loop nooit even weg bij je kind, ook niet als bijvoorbeeld de deurbel gaat.

Meer weten? Kijk op www.nrz-nl.nl