Nieuws
Geplaatst op: 22-06-2022 om 15:38 uur
Laatst gewijzigd op: 23-06-2022 om 12:53 uur

Ga je lekker zwemmen? Kies voor veilig zwemwater!

Op een warme dag is het heerlijk om tijd door te brengen in en aan het water. Maar niet al het natuurwater in Nederland is geschikt om in te zwemmen. Dit water kan gevaarlijk zijn door glas, rommel of verraderlijke stromingen. Daarnaast kun je gezondheidsklachten krijgen na een zwempartij.

Van zwemmersjeuk tot oorontsteking
In natuurwater, zoet én zout, komen bacteriën en andere kleine beestjes voor. Die kunnen vervelende gezondheidsklachten veroorzaken, zoals: huiduitslag, misselijkheid, diarree, buikpijn en oorpijn. Zwem alleen in officieel zwemwater. Dan weet je zeker dat een dagje aan het water geen vervelend staartje krijgt.

Zwemmen in rivieren is levensgevaarlijk
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zwemmen in rivieren is levensgevaarlijk. Oók tussen de kribben. Gevaarlijke stromingen en draaikolken kunnen de beste zwemmer in problemen brengen. Bovendien ligt er op de bodem soms glas of andere troep.

Zwem altijd in officieel zwemwater
Wil je veilig kunnen zwemmen? Kies dan voor officieel zwemwater. Daar is de waterkwaliteit én de veiligheid in orde. Kijk voor een veilige plek bij jou in de buurt op zwemwater.nl

Meer weten? Kijk dan op onze pagina over zwemwater