Nieuws
Geplaatst op: 20-06-2022 om 16:39 uur
Laatst gewijzigd op: 20-06-2022 om 17:13 uur

Column: Het hele jaar gezonder

In maart van dit jaar heb ik toegezegd ambassadeur te willen zijn van het project 30dagengezonder: een maand lang experimenteren met gezond gedrag. Mijn persoonlijke doel was elke dag minimaal een half uur wandelen en door te bewegen gezonder te leven. Dat was ook vóór maart al mijn doel, maar met lange werkdagen en soms oneindige vergaderingen zit ik gewoonweg te lang binnen. En dat is niet goed voor de gezondheid. Trots kan ik melden dat ik in maart ruim 230.000 stappen heb gezet, gemiddeld 7,5 kilometer per dag.

In onze veiligheidsregio Kennemerland werd voornamelijk geoefend met het thema 'Gezonder eten en drinken' zoals bijvoorbeeld voldoende water drinken op een dag of iedere dag voldoen aan het voedingsadvies groente en fruit.

Een concrete afspraak helpt

Sommige mensen beschreven hun persoonlijke uitdaging aan de hand van een doel, zoals 5 kilo afvallen. Het maken van een concrete afspraak met jezelf, zoals “ik eet geen suiker meer” of “ik eet iedere dag groente bij mijn lunch” werkt als je je eigen gedrag wilt veranderen.

Vind je uitdaging

Veel deelnemers besloten na maart door te gaan met dezelfde of een nieuwe uitdaging. Daar ben ik blij mee! Het is een goed idee om door te gaan met gezonde gewoontes. Verschillende uitdagingen hiervoor kun je vinden op www.30dagengezonder.nl.

Goede gezondheid staan wij voor

Onze medewerkers staan uiteraard ook klaar om jou te helpen. Wij zijn de organisatie en samenwerkingspartner voor een goede gezondheid van alle inwoners uit de regio. Wij beschermen, bewaken en bevorderen een gezond leven vanuit het motto: voorkomen is beter dan genezen. We staan voor een eerlijke kans voor iedereen, een goede start voor ieder kind en een veerkrachtige geest voor iedereen in een gezonde omgeving. Weet ons te vinden