Nieuws
Geplaatst op: 14-06-2022 om 18:45 uur
Laatst gewijzigd op: 15-06-2022 om 10:47 uur

Campagne 30 dagen gezonder voor herhaling vatbaar

Begin van dit jaar zijn jullie uitgedaagd om mee te doen aan de campagne ‘30dagengezonder’. Het doel van de actie is om 30 dagen te experimenteren met ander, gezonder gedrag in de maand maart. In heel Kennemerland hebben mensen zich ingeschreven en een maand lang koud afgedoucht, iedere dag 'geplankt' of eindelijk dat dikke boek 'De meeste mensen deugen' uitgelezen.

In de regio Kennemerland werd voornamelijk geoefend met het thema 'Gezonder eten en drinken' zoals bijvoorbeeld voldoende water drinken op een dag of iedere dag voldoen aan het voedingsadvies groente en fruit. Sommige mensen beschreven hun persoonlijke uitdaging aan de hand van een doel zoals 5 kilo afvallen. Juist een concrete afspraak met jezelf zoals “ik eet geen suiker meer” of “ik eet iedere dag groente bij mijn lunch” werkt beter als je gedragsverandering nastreeft.

Beweging

Een goede tweede plek was er voor het thema 'In Beweging'. Ook onze directeur Bert van der Velden heeft met deze uitdaging meegedaan en zette tijdens de actieperiode iedere dag minimaal 10.000 stappen. Naast alle extra stappen die gezet zijn in Kennemerland, hebben jullie ook gezweet in de sportschool, gezwommen en werd opvallend vaak ’s ochtends krachtoefeningen gedaan. Hartstikke goed!

Doorgaan met gezond gedrag

Maar liefst 89% van de deelnemers besloot na maart door te gaan met dezelfde of een nieuwe uitdaging. En gelijk hebben ze! Waarom wachten tot volgend jaar als je vandaag al je gezonde gewoontes kan doorzetten? 

Zoek je nog inspiratie? Kijk dan nog eens op: www.30dagengezonder.nl