Nieuws
Geplaatst op: 02-05-2022 om 12:40 uur
Laatst gewijzigd op: 02-05-2022 om 15:13 uur

Meerderheid panelleden GGD Kennemerland gebruikt(e) eHealth

Dit blijkt uit resultaten van het GGD-panelonderzoek, die vandaag openbaar worden. Ruim twee derde (70%) van de panelleden gebruikt(e) één of meerdere vormen van eHealth. Websites met gezondheidsinformatie (48%) en apps op de mobiele telefoon of tablet gericht op de gezondheid (38%) zijn het meest populair. Ook is er een deel nog niet erg bekend met eHealth. Dit en meer blijkt uit onderzoek van GGD Kennemerland onder haar inwonerspanel. In december 2021 vulden bijna 2.900 panelleden een online vragenlijst in over eHealth-gebruik.

Enkele andere belangrijke resultaten

  • Een meerderheid staat ervoor open om eHealth in de toekomst te gaan gebruiken. 9 op de 10 panelleden geeft aan in de toekomst gebruik te (willen) maken van eHealth. Panelleden zien met name potentie in het digitaal contact met een zorgverlener en een digitale medische gezondheidsomgeving. De meerderheid vindt eHealth dan ook een positieve ontwikkeling voor de gezondheidszorg en denkt dat het meer ingezet kan worden voor preventie en gezondheidsbevordering.
  • Positief over het gebruik van websites, apps en/of wearables. Panelleden gebruiken websites, apps en/of wearables om diverse redenen. De top 3 genoemde redenen zijn dat het helpt bij bewegen, de algehele gezondheid en gezond eten/drinken. Het grootste deel is enthousiast over het gebruik en vindt niks onprettig aan het gebruik ervan. Wel twijfelt een deel aan de betrouwbaarheid van de informatie en maakt zich zorgen om privacy.
  • De GGD AppStore is nog niet erg bekend in de regio. Slechts 4% van de panelleden is bekend met de GGD AppStore en nog een kleiner deel heeft hier ooit gebruik van gemaakt. Wel is driekwart van de gebruikers positief over de GGD AppStore.

Wil je alle resultaten bekijken?

Ga dan naar de factsheet in de Gezondheidsatlas.

Ben je al lid van het GGD-Panel?

Wil je ook lid worden van het digitaal inwonerspanel van de GGD? Aanmelden kan via www.ggdkennemerland.nl/panel. Elke inwoner van regio Kennemerland van 18 jaar of ouder kan lid worden. Je ontvangt een aantal keer per jaar een uitnodiging om online een korte vragenlijst in te vullen op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. Deelname is altijd vrijblijvend.