Nieuws
Geplaatst op: 07-04-2022 om 09:16 uur
Laatst gewijzigd op: 07-04-2022 om 09:20 uur

Doe mee met de Kindermonitor

Heb jij de vragenlijst van de Kindermonitor al ingevuld? Ruim 5.000 ouders in regio Kennemerland gingen je voor. We zijn heel blij met alle ingevulde vragenlijsten, maar het is belangrijk dat nóg meer ouders mee doen! Hoe meer ingevulde vragenlijsten, hoe betrouwbaarder ons beeld van de gezondheid van de kinderen in de regio.

Jouw gemeente, scholen en jeugdorganisaties kunnen daarmee beter bepalen of er andere activiteiten of voorzieningen nodig zijn in jouw gemeente of wijk. Denk bijvoorbeeld aan meer speelplekken in de buurt of extra opvoedspreekuren.

Hoe doe je mee

Ga naar www.startvragenlijst.nl/ggd, vul de inlogcode in die in je brief staat, en start met het invullen van de vragenlijst. Je kunt ook direct naar de vragenlijst, door de QR-code in de brief te scannen of op de link te klikken in de herinneringsmail (als je die hebt gehad). De vragen in de vragenlijst gaan over gezondheid, beweging, voeding, pesten, opvoeding en meer.

Wie worden er uitgenodigd

De computer heeft uit alle 0 t/m 11-jarige kinderen in regio Kennemerland een willekeurige selectie gemaakt van bijna 25.600 kinderen. Samen vormen zij een afspiegeling van de jongste jeugd in de regio. De ouders van deze kinderen zijn uitgenodigd om mee te doen met de Kindermonitor. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Meer weten?

De Kindermonitor is een groot onderzoek van GGD en JGZ Kennemerland naar de gezondheid, leefstijl en welzijn van kinderen in regio Kennemerland. Op www.ggdkennemerland.nl/kindermonitor staat meer informatie en een kort filmpje over het onderzoek. De resultaten worden dit najaar bekend gemaakt via de website Gezondheidsatlaskennemerland.nl.

Kindermonitor