Nieuws
Geplaatst op: 09-03-2022 om 11:57 uur
Laatst gewijzigd op: 09-03-2022 om 12:48 uur

Opgroeien met liefde!

Op dinsdag 22 maart organiseert het team Gezonde School van GGD Kennemerland, in samenwerking met de experts van Centrum voor Seksuele Gezondheid & Jeugdgezondheidszorg, een online ouderavond voor ouders of opvoeders met kinderen op het basisonderwijs.

Kinderen die doktertje spelen, zoentikkertje doen op het plein of woorden als 'seks' googelen. U vraagt zich vast af: 'Kan ik dat wel toelaten?' En 'Hoe en wanneer bespreek ik dit met mijn kind?' Of ‘Is mijn kind al toe aan dit soort informatie?’ Allemaal vragen waar ouders mee te maken hebben.

Bij relationele en seksuele vorming gaat het ook om weerbaarheid, zelfbeeld, liefde en vriendschap. Hoe ga je hier als ouder mee om en hoe reageer je op bepaalde situaties? Hoe zorg je ervoor dat kinderen zich kunnen ontwikkelen tot mensen die respect hebben voor zichzelf en voor anderen? En dat zij verantwoorde keuzes kunnen maken, ook online?

Gebleken is dat het bespreken van onderwerpen rondom seksualiteit en relaties met kinderen een positieve invloed heeft op hun (seksuele) gedrag. Ze zijn o.a. beter in staat om hun eigen wensen en grenzen aan te geven en zijn seksueel weerbaarder. Welke ouder wil dit nu niet voor zijn kind?!

Bij deze online ouderavond krijgt u informatie over de ontwikkeling van uw kind en tips hoe u een rol kunt spelen in de seksuele opvoeding. Ook is er de mogelijkheid om (anoniem) vragen te stellen. Klik de onderstaande link om je aan te melden voor de ouderavond, of scan de QR-code met je mobiele telefoon.

Aanmelden online ouderavondDinsdag 22 maart van 19.30 – 20.30 uur

qr-code ouderavond


1stimuleringsregeling2gezondeschookkl3ggdkl