Nieuws
Geplaatst op: 22-12-2021 om 12:30 uur
Laatst gewijzigd op: 22-12-2021 om 12:36 uur

Vaccinatiecapaciteit Haarlem deze maand verhoogd

Doordat de opkomende Omicron-variant van het coronavirus reden tot zorg is, schaalt ook GGD Kennemerland fors op voor de boosterprik. De koers is daarom gezet om iedereen zo snel als mogelijk een boosterprik te geven en de lopende vaccinatiecampagne te versnellen. In Haarlem wordt de vaccinatiecapaciteit daarom deze maand verhoogd.

Vanaf 27 december gaat GGD Kennemerland weer vaccineren in het Kennemer Sportcenter. Dagelijks kunnen daar 1750 mensen gevaccineerd worden. De locatie is zeven dagen per week open waarbij op donderdag een avondopenstelling geldt. 

Vaccinaties in Kennemer Sportcenter

In goed overleg met de gemeente Haarlem is ervoor gekozen een gedeelte van het Kennemer Sportcenter in te richten als vaccinatielocatie. Het Kennemer Sportcenter heeft de capaciteit voor het realiseren van zoveel mogelijk priklijnen, en is goed en veilig bereikbaar voor de inwoners van Haarlem en directe omgeving. Daarnaast is er voldoende parkeercapaciteit.

Opschaling neemt tijd in beslag

Het organiseren van de opschaling kost logischerwijs wat tijd en is niet direct geregeld. Wij vragen daarom ook iedereen om begrip hiervoor. We doen alles wat we kunnen om zo snel als mogelijk op maximale capaciteit te kunnen draaien, zodat we op korte termijn iedereen van een boosterprik kunnen voorzien. Het zwaartepunt van de boostercampagne komt te liggen in januari.

Zie ook:

Meer info: ggdkennemerland.nl/coronavaccin