Nieuws
Geplaatst op: 20-12-2021 om 13:56 uur
Laatst gewijzigd op: 20-12-2021 om 14:00 uur

Opschaling voor de boosterprik

Doordat de opkomende Omicron-variant van het coronavirus reden tot zorg is, schaalt ook GGD Kennemerland fors op voor de boosterprik. Zoals het er nu uitziet, verspreidt deze variant zich namelijk veel sneller dan de huidige Delta-variant en laat het zich minder tegenhouden door opgebouwde immuniteit.

De Covid-19-vaccins van Moderna, Johnson & Johnson en Pfizer/BioNTech lijken significant minder bescherming te bieden tegen de omicron-variant van het virus dan tegen andere varianten. Een boosterprik zal waarschijnlijk het grootste deel van de bescherming herstellen.

Op alle locaties breiden we uit

De koers is daarom gezet om iedereen zo snel als mogelijk een boosterprik te geven en de lopende vaccinatiecampagne te versnellen. Dit betekent dat GGD Kennemerland gaat opschalen. Op alle locaties breiden we de capaciteit uit. De XL-locatie bij Schiphol (P4) is onze grootste locatie, daarom raden we je aan om als je mobiel bent, je afspraak daar te maken.

Open tijdens kerst & nieuwjaar

De XL-locatie bij Schiphol gaat in ieder geval één maand werken met ruimere openingstijden. Per dag wordt er twee keer zoveel personeel ingezet. Daarnaast blijven we open tijdens de feestdagen. Om de boostercampagne zo snel mogelijk af te ronden, kunnen we geen dag missen. Daarom blijven de vaccinatielocaties ook op 24, 25, 26 en 31 december, evenals 1 januari open.

Opschalen van personeel

Een grote uitdaging is het vinden, maar ook klaarstomen van nieuwe medewerkers om ons te helpen bij deze opgave. Naast de dagelijkse instroom van nieuwe collega‘s, een werving die doorgaat, zetten we in op het binnenhalen van ervaren vaccinatiemedewerkers via verschillende partners.

Opschaling neemt tijd in beslag

Het organiseren van de opschaling kost logischerwijs wat tijd en is niet direct geregeld. Wij vragen daarom ook iedereen om begrip hiervoor. We doen alles wat we kunnen om zo snel als mogelijk op maximale capaciteit te kunnen draaien, zodat we op korte termijn iedereen van een boosterprik kunnen voorzien. Het zwaartepunt van de boostercampagne komt te liggen in januari.

Mobiel? Maak je afspraak bij P4 Schiphol

GGD Kennemerland vaccineert in de regio op vier locaties, waarvan P4 bij Schiphol de grootste is. Om minder mobiele inwoners de gelegenheid te geven een prik dichtbij huis te halen, zijn ook locaties in IJmuiden, Velsen-Noord en Haarlem geopend. Alle locaties hebben te maken met een maximale capaciteit. Kies daarom bij voorkeur voor de grootste locatie, zodat de overige locaties bereikbaar blijven voor de mensen die dichtbij huis gevaccineerd moeten worden.

Meer over vaccineren: ggdkennemerland.nl/coronavaccin