Nieuws
Geplaatst op: 21-12-2021 om 14:18 uur
Laatst gewijzigd op: 21-12-2021 om 14:30 uur

Coronavaccinatie voor kinderen met medische aandoening

Donderdag 23 december aanstaande, starten wij met het vaccineren van de groep kinderen van 5 tot en met 11 jaar die een verhoogd medisch risico hebben. Ouders die hun kind willen laten vaccineren kunnen daarvoor een afspraak maken.

Het gaat om kinderen met bepaalde ziektes zoals ernstige astma, chronische longaandoeningen of aangeboren hartafwijkingen. Deze kinderen hebben een hogere kans om door een coronabesmetting in het ziekenhuis terecht te komen. 

Komende drie donderdagen

Kinderen krijgen een aangepaste dosering van het Pfizer-vaccin. Ze worden gevaccineerd door jeugdartsen. Het vaccineren zal plaatsvinden vanaf aanstaande donderdag, drie donderdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. 

300 kinderen

Vanaf 18 december hebben deze kinderen een uitnodigingsbrief voor een coronavaccinatie ontvangen. De uitnodigingen worden verstuurd door de behandelend kinderartsen. Het gaat in de regio Kennemerland om 300 kinderen. 

Afspraak maken

Instructies hiervoor staan in de uitnodigingsbrief. 

www.ggdkennemerland.nl/coronavaccin