Nieuws
Geplaatst op: 15-11-2021 om 09:24 uur
Laatst gewijzigd op: 15-11-2021 om 09:54 uur

Week tegen kindermishandeling: '....dichterbij dan je denkt'

Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één te veel. Daarom vraagt GGD Kennemerland aandacht voor de week tegen kindermishandeling. Dit jaar is het thema: ‘… dichterbij dan je denkt.’

Het thema roept op tot bewustwording. ‘… dichterbij dan je denkt’ kan door iedereen anders ingevuld worden, dit maakt het een thema van ons allemaal; professionals, organisaties, ouders, ervaringsdeskundigen en ieder ander. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Hulp, dichterbij dan je denkt’, voor de slachtoffers of ‘De oplossing, dichterbij dan je denkt’, voor de omgeving. Maar ook: ‘Ondersteuning, dichterbij dan je denkt’, voor plegers van kindermishandeling. Want hun gedrag komt vaak ergens uit voort en het is belangrijk om óók hen de helpende hand te bieden om verdere escalatie te voorkomen.

Zorgen over een kind?
Iedereen kan als hij of zij zich zorgen maakt over een kind, (anoniem) advies vragen en melden bij Veilig Thuis Kennemerland (0800-2000, gratis en 24/7 bereikbaar). Kinderen en jongeren kunnen ook om raad vragen bij de Kindertelefoon (0800-0432 en via de chat, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur).

Verhalenpagina
Kindermishandeling is gelukkig voor velen een ‘ver van hun bed show’. Om het onderwerp inzichtelijk te maken voor iedereen, deelt de speciale website www.weektegenkindermishandeling.nl verhalen van ervaringsdeskundigen op een verhalenpagina; om te lezen en om te luisteren.
Lees de verhalen
Beluister de podcasts

Meer informatie: www.weektegenkindermishandeling.nl of kijk op  www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl

week tegen kindermishandeling ggd website