Nieuws
Geplaatst op: 19-11-2021 om 09:44 uur
Laatst gewijzigd op: 19-11-2021 om 10:10 uur

Mannen en zelfdoding

Vandaag is het internationale mannendag. Zero Suïcide van GGD Kennemerland grijpt dit moment aan om de 1K Z1E J3 campagne van 113 zelfmoordpreventie onder de aandacht te brengen. Het aantal suïcides onder Nederlandse mannen is al jaren ongeveer twee keer zo hoog als bij vrouwen.

Mannen tonen minder makkelijk hun emoties dan vrouwen. Het is dan ook niet vreemd dat een suïcide soms totaal onverwachts komt.

Daarom is het belangrijk bij mannen extra alert te zijn op mogelijke signalen van suïcidale gedachten. Vermoed jij dat jouw vriend, man, broer, buurman of collega psychisch klem zit? Ga het gesprek aan, laat zien dat je er voor hem bent, laat hem niet alleen met zijn gedachten.

Wil jij weten hoe?

Kijk op www.ikzieje.nl.
#ikzieje #internationalemannendag @113zelfmoordpreventie.

 

Logo 113 zelfmoordpreventie