Nieuws
Geplaatst op: 06-10-2021 om 12:41 uur
Laatst gewijzigd op: 06-10-2021 om 13:02 uur

Ruim anderhalf miljoen zelftesten uitgedeeld op Schiphol

Sinds 14 juli heeft GGD Kennemerland op Schiphol ruim anderhalf miljoen zelftesten uitgedeeld. Aankomende reizigers op Schiphol ontvingen deze zomer een gratis COVID-19 zelftest. Op deze manier konden zij massaal op een laagdrempelige manier getest worden. Medewerkers van GGD Kennemerland hebben de zelftesten op verschillende punten na aankomst uitgedeeld. Deze campagne is nu afgerond.

zelftest schipholTesten na de vakantie

Het kabinet heeft iedereen opgeroepen om zich te testen na de vakantie. Op die manier kunnen we voorkomen dat mensen het coronavirus mee naar huis nemen en op hun werk of op school andere mensen besmetten. Het is daarom handig om thuis een zelftest te doen na aankomst. Ook als je al gevaccineerd bent. Dat advies blijft gelden. Zelftesten zijn een extra middel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en worden gebruikt om besmettingen eerder op te sporen. Ze zijn onder meer verkrijgbaar bij supermarkten en drogisten. 

Hertest bij GGD nodig na positieve uitslag

Mensen nemen de zelftest thuis af. Wanneer de uitslag positief is, is het belangrijk dat zij de uitslag laten bevestigen bij de GGD. Een zelftest is namelijk minder betrouwbaar dan de test op de GGD-testlocatie. Hierdoor is er kans dat de positieve uitslag vals alarm is. Wie positief test, houdt zich aan de geldende maatregelen. Dit voorkomt verdere verspreiding van het Coronavirus zo goed mogelijk.

Testen zonder afspraak bij XL-locatie Schiphol

Vanaf maandag 4 oktober is het voor iedereen met klachten mogelijk om zonder afspraak te testen op de XL-locatie bij Schiphol. Dit kan zeven dagen per week van 08.00 tot 18.00. Op de locatie wordt ter plekke een afspraak ingepland. Het is belangrijk dat mensen een geldig legitimatiebewijs meenemen.

Meer informatie