Nieuws
Geplaatst op: 08-10-2021 om 08:46 uur
Laatst gewijzigd op: 08-10-2021 om 09:01 uur

GGD Kennemerland organiseert Kinderpersconferentie

Op woensdag 27 oktober organiseert GGD Kennemerland een speciale kinderpersconferentie voor basisschoolleerlingen uit de regio. Directeur Publieke Gezondheid Bert van de Velden, stafarts vaccineren en kinderarts Michel Weijerman en Teammanager Brandveiligheid Sandra Tol zullen die ochtend alle nieuwsgierige vragen van kinderen beantwoorden.

GGD Kennemerland heeft zich sinds de start van de coronacrisis ingezet om het virus de bestrijden en ook veel kinderen zijn het afgelopen anderhalf jaar met de organisatie in contact gekomen. Bijvoorbeeld omdat zij getest moesten worden voor school, het gezin in quarantaine moest na een besmetting of voor een vaccinatie als zij ouder zijn dan 12 jaar.

De informatie van GGD Kennemerland en andere organisaties is vaak gericht op volwassenen. Met deze persconferentie wil de organisatie kinderen de kans geven om alle vragen en onderwerpen die bij hen leven bespreekbaar te maken en samen terug te kijken op een tijd die zeker weten over een tijdje bij geschiedenislessen besproken gaat worden.

Vragen stellen
Zo kunnen we ons bijvoorbeeld best voorstellen dat een kind graag wil weten wat GGD Kennemerland nou precies doet? Of de mensen die bij de GGD werken zelf bang zijn voor naalden? En waarom de brandweer moest helpen bij het bouwen van een teststraat? Alle vragen zijn welkom!

Daarbij gaat het voornamelijk over de afgelopen periode en de rol van GGD en Brandweer Kennemerland daarin. Maar graag maakt de organisatie gebruik van de frisse blik van de nieuwe generatie om vooruit te kijken: wat doen we anders of beter als zoiets nog eens gebeurt? Hoe belangrijk is het om als samenleving gezond te leven? Wat kunnen we zelf doen?

Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 kunnen vanaf vandaag vragen en ideeën insturen via kids@ggdkennemerland.nl.

Twee kinderen trekken gekke gezichten