Nieuws
Geplaatst op: 28-10-2021 om 18:22 uur
Laatst gewijzigd op: 28-10-2021 om 18:58 uur

GGD Kennemerland beantwoordt vragen van basisschoolleerlingen

Woensdag 27 oktober was het zover: de kinderpersconferentie van GGD Kennemerland. Nieuwsgierige leerlingen uit groep 5 t/m groep 8 van verschillende scholen uit de regio, kwamen een kijkje nemen in het pand van Veiligheidsregio Kennemerland. De afgelopen week konden zij al vragen insturen die zij hadden over corona, de brandweer en wat de GGD allemaal doet.

Bij binnenkomst kregen de kinderen een korte rondleiding door het gebouw en mochten zij vragen stellen aan een medewerker van het bron- en contactonderzoek. Ook kregen zij de opstal te zien van de brandweerwagens en reddingsboten van Brandweer Kennemerland.

Workshop NH Nieuws

In de kantine gaf een journalist van NH Nieuws de groep een workshop. ‘Wat doet een journalist nou eigenlijk? Wat is een persconferentie?’, waren onderwerpen die aan de orde kwamen. Zo werden de leerlingen alvast klaargestoomd voor de daadwerkelijke persconferentie die hierna volgde.

kinderpersconferentie ggd kennemerlandStart persconferentie

Even na twaalven was het de hoogste tijd voor de persconferentie. In de zaal zaten ze al klaar: Directeur Publieke Gezondheid Bert van de Velden, kinderarts en stafarts vaccineren Michel Weijerman en Teammanager Brandveiligheid Sandra Tol. Woordvoerder Harm Groustra leidde het geheel.

Tijd te kort

De kinderen bleken niet verlegen. Ze stelden de ene na de andere vraag en er was zelfs tijd te kort. ‘Is het leuk om mensen te vaccineren? Komt er een kindervaccin? Waarom heet het corona maar is er ook de bijnaam COVID-19?’, waren een paar van de vragen die door de directeur en kinderarts beantwoord werden. Maar ook de brandweer kreeg vragen, bijvoorbeeld over hoe een brand ontstaat. Een van de meisjes zag zichzelf later wel brandweervrouw worden.

GGD Kennemerland kijkt terug op een geslaagde, informatieve bijeenkomst. Zie ook de reportage die NH Nieuws maakte van de persconferentie: Hoe ziet corona eruit? Kinderen vragen GGD hemd van het lijf op 'persconferentie' - NH Nieuws