Nieuws
Geplaatst op: 04-08-2021 om 14:03 uur
Laatst gewijzigd op: 08-11-2021 om 11:32 uur

Eerste coronavaccinatie zonder afspraak op alle vaccinatielocaties

Vanaf deze week kan iedereen van 12 jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt, zonder afspraak terecht bij alle vaccinatielocaties van GGD Kennemerland voor de eerste prik. GGD Kennemerland wil inwoners hiermee de mogelijkheid bieden om zich laagdrempelig en dichtbij huis te laten vaccineren.

Aangezien er nu minder massaal wordt gevaccineerd, bouwen we het aantal vaccinatielocaties weer af. De vaccinatielocaties in Uitgeest en Beverwijk zijn geopend tot en met 15 augustus. In Haarlem is de locatie geopend tot eind september. De locatie in Badhoevedorp bij P4 Lang Parkeren blijft langer geopend. Op de locaties wordt gevaccineerd met BioNTech/Pfizer. De mogelijkheid om langs te komen zonder afspraak geldt alleen voor mensen die nog geen vaccinatie-afspraak hebben staan en voor de eerste prik komen. 

Actuele coronavaccinatie-locaties

De actuele locaties vind je op ggdkennemerland.nl/coronavaccin.

Vaccinatie in de wijk

We komen ook in de wijk met een mobiele vaccinatielocatie. Zie voor actuele data en locaties: Vaccinatie in de wijk.

Zo bereid je je voor

Naar de vaccinatielocatie moet het volgende meegenomen worden:
• Je identiteitsbewijs
• Een mondkapje
• Trek kleding aan waarbij je makkelijk je bovenarm kunt ontbloten.

Verder is het handig als je de gezondheidsverklaring van tevoren invult. Je vindt de verklaring bij de uitnodiging van het RIVM, of download deze via de website van de Rijksoverheid. GGD Kennemerland verzorgt de registratie ter plekke. Je krijgt dan ook meteen een afspraak voor de tweede vaccinatie, als dat nodig is.

Meer informatie over vaccineren zonder afspraak op andere locaties is te vinden op onze website.

www.ggdkennemerland.nl/coronavirus