Nieuws
Geplaatst op: 18-08-2021 om 15:33 uur
Laatst gewijzigd op: 18-08-2021 om 15:38 uur

Laagdrempelig met extra aandacht

Afgelopen weekend waren de vaccinatielocaties in Uitgeest en Beverwijk voor het laatst geopend. Een bijzondere mijlpaal die aangeeft dat we in een nieuwe fase van de vaccinatiecampagne belanden. Eerder al zijn we gestart met vrije inloop op al onze locaties zodat elke inwoner op een laagdrempelige manier zijn eerste prik kan halen. Een mogelijkheid waar tot nu toe regelmatig gebruik van gemaakt wordt.

Tegelijkertijd stond afgelopen zondag op de Bazaar in Beverwijk een mobiele prikbus. Bezoekers en medewerkers konden daar zonder afspraak terecht voor een vaccinatie. Een groep mensen die daar eerder al de eerste prik ontving, kwam nu langs voor de tweede. De middag was een buitengewoon succes waarbij de extra aandacht door de mensen daar gewaardeerd werd.

Dat sterkt ons om de komende weken meer in te zetten op fijnmazig vaccineren en het de moeite loont om kleinschalig de wijk in te trekken om daar ook voorlichting over vaccinatie te geven. Op korte termijn zal er meer duidelijk worden over de precieze invulling daarvan. Tegelijkertijd zien we verspreid over Nederland ook incidenten waarbij voor medewerkers een onprettige werksituatie ontstond.

Ik hoop van harte dat we in onze regio met respect met elkaar om kunnen gaan en onze medewerkers, die zich zeven dagen per week voor de regio inzetten, hun werk op een prettige manier kunnen doen. Wat de mening over de huidige situatie ook is. Ondertussen zijn onze locaties in Badhoevedorp, IJmuiden en Haarlem nog geopend. We blijven daar nu nog zeven dagen per week voor u klaarstaan. Met een glimlach.

Column van Directeur Publieke Gezondheid Bert van de Velden. 

Meer over vaccineren tegen COVID-19: ggdkennemerland.nl/coronavaccin