Nieuws
Geplaatst op: 27-07-2021 om 14:05 uur
Laatst gewijzigd op: 16-08-2021 om 16:57 uur

Nieuwe vaccinatiereservelijst GGD Kennemerland

Vanaf 24 juni 2021 kunnen mensen zich inschrijven voor een reservelijst om een coronavaccin te krijgen in de regio Kennemerland. Als er aan het eind van de dag vaccins overblijven, kunnen zij die zich voor deze lijst hebben aangemeld, last-minute opgeroepen worden voor een vaccinatie. Vandaag is een nieuw formulier geopend voor de reservelijst.

Inschrijven voor de vaccinatiereservelijst kan vanaf nu via deze link: Vaccinatiereservelijst.

Meld je nogmaals aan

Vanwege een storing zijn de aanmeldingen van afgelopen vrijdag tot vandaag helaas niet verwerkt. We vragen mensen die zich de afgelopen dagen hebben aangemeld, dit nogmaals te doen via bovenstaande link.

Populaire locaties

De locaties in Haarlem en bij Schiphol zijn het meest populair. Wie zich aanmeldt en snel aan de beurt wil zijn, adviseren we ook te kiezen voor Beverwijk, Uitgeest en IJmuiden.

Voor wie

Aanmelden kan ook wanneer er al een afspraak op een later moment gepland staat. Wanneer je je aanmeldt voor de eerste prik, wordt op de locatie ook een afspraak voor de tweede prik gemaakt.
Iedereen geboren in 2003 of eerder kan zich aanmelden voor de reservelijst. Voorwaarde is dat je niet eerder een heftige allergische reactie (bloeddruk daling, benauwdheid, zwelling in het gezicht) hebt gehad, bijvoorbeeld op een vaccinatie of medicatie. Dan moet je namelijk een half uur gemonitord worden en omdat het surplus vlak voor sluiting geprikt wordt, is dat niet mogelijk.

Het is ook mogelijk om in te schrijven voor de tweede prik, mits er een periode van minimaal 28 dagen tussen de eerste en tweede prik zit. Het is niet mogelijk om in te schrijven wanneer in de afgelopen acht weken Covid-19 is vastgesteld. De overgebleven vaccins worden toebedeeld op basis van het moment van inschrijving waarbij eerste prikken voorrang krijgen.

Locaties en vaccins

De regio Kennemerland kent drie vaccinatielocaties: Badhoevedorp / Schiphol, Haarlem en IJmuiden. Op alle locaties wordt gevaccineerd met BioNTech/Pfizer. In Haarlem wordt ook gevaccineerd met Moderna. Dat is net als BioNTech/Pfizer een mRNA-vaccin en werkt even goed. Je kunt niet kiezen voor één van de twee. Bij Schiphol wordt ook gevaccineerd met Janssen en kun je wel aangeven waar je voor in aanmerking wilt komen.

Aanmelden

Aanmelden voor de reservelijst kan via Vaccinatiereservelijst. Vul alle gegevens in en doorloop de stappen.

Na je aanmelding

Je ontvangt een bevestiging met meer informatie na de aanmelding. Op de locatie checken wij of je het vaccin medisch gezien toegediend kunt krijgen. Dit gebeurt standaard bij elk bezoek aan een vaccinatielocatie.

Meer over vaccineren: ggdkennemerland.nl/coronavaccin