Nieuws
Geplaatst op: 13-07-2021 om 15:58 uur
Laatst gewijzigd op: 13-07-2021 om 17:49 uur

GGD Kennemerland deelt zelftesten uit op Schiphol

Aankomende reizigers op Schiphol ontvangen vanaf woensdag 14 juli een gratis COVID-19 zelftest. Op deze manier kunnen zij massaal op een laagdrempelige manier getest worden. Medewerkers van GGD Kennemerland delen deze uit op verschillende punten na aankomst. Zelftesten zijn een extra middel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en worden gebruikt om besmettingen eerder op te sporen.

De zelftesten worden uitgedeeld vlak voor de bagage reclaim, op een punt waar alle reizigers langskomen. Bij een aantal vluchten staat GGD Kennemerland direct bij de gate om zelftests uit te delen. Ten slotte wordt er bij de aankomsthallen een extra balie ingericht waar reizigers een test kunnen halen.

Testen na de vakantie

Het kabinet heeft iedereen opgeroepen om zich te testen na de vakantie. Op die manier kunnen we voorkomen dat mensen het coronavirus mee naar huis nemen en op hun werk of op school andere mensen besmetten. Het is daarom handig om thuis een zelftest te doen na aankomst. Ook als je al gevaccineerd bent. Ook mensen die voorafgaand aan hun reis getest zijn, krijgen het advies een zelftest te doen. Mogelijk heeft een besmetting plaatsgevonden in de tijd tussen de afname van de test en aankomst in Nederland.

Hertest bij GGD nodig na positieve uitslag

Mensen nemen de zelftest thuis af. Wanneer de uitslag positief is, is het belangrijk dat zij de uitslag laten bevestigen bij de GGD. Een zelftest is namelijk minder betrouwbaar dan de test op de GGD-testlocatie. Hierdoor is er kans dat de positieve uitslag vals alarm is. Wie positief test, houdt zich aan de geldende maatregelen. Dit voorkomt verdere verspreiding van het Coronavirus zo goed mogelijk.

Jongeren tot 27 jaar kunnen zich na de vakantie ook laten testen bij de GGD. Ook zonder klachten.