Nieuws
Geplaatst op: 23-06-2021 om 14:30 uur
Laatst gewijzigd op: 08-11-2021 om 12:23 uur

GGD Kennemerland komt met vaccinatiereservelijst

Vanaf 24 juni 2021 kunnen mensen zich inschrijven voor een reservelijst om een coronavaccin te krijgen in de regio Kennemerland. Als er aan het eind van de dag vaccins overblijven, kunnen zij die zich voor deze lijst hebben aangemeld, last-minute opgeroepen worden voor een vaccinatie.

Let op: deze lijst is inmiddels gesloten. 

GGD Kennemerland werkt al langer met zogenoemde surpluslijsten om te voorkomen dat er aan het einde van de dag vaccins weggegooid moeten worden. De personen die actief werden benaderd zo snel mogelijk een vaccin te halen, vielen onder de categorie zorgmedewerkers en personen die direct in contact komen met mogelijke coronapatiënten. Doordat de vaccinatiecampagne nu op stoom is en verschillende voorkeursdoelgroepen gevaccineerd zijn, is ervoor gekozen om de lijst open te stellen voor aanmeldingen.

Voor wie

  • Aanmelden kan ook wanneer er al een afspraak op een later moment gepland staat. Wanneer je je aanmeldt voor de eerste prik, wordt op de locatie ook een afspraak voor de tweede prik gemaakt.
  • Iedereen geboren in 2003 of eerder kan zich aanmelden voor de reservelijst. Voorwaarde is dat je niet eerder een heftige allergische reactie (bloeddruk daling, benauwdheid, zwelling in het gezicht) hebt gehad, bijvoorbeeld op een vaccinatie of medicatie. Dan moet je namelijk een half uur gemonitord worden en omdat het surplus vlak voor sluiting geprikt wordt, is dat niet mogelijk.
  • Het is ook mogelijk om in te schrijven voor de tweede prik, mits er een periode van vier weken tussen de eerste en tweede prik zit. Het is niet mogelijk om in te schrijven voor een tweede prik als je door de huisarts bent gevaccineerd met AstraZeneca. Ook is het niet mogelijk om in te schrijven wanneer in de afgelopen acht weken Covid-19 is vastgesteld.
  • De overgebleven vaccins worden toebedeeld op basis van het moment van inschrijving waarbij eerste prikken voorrang krijgen.

Locaties en vaccins

De regio Kennemerland kent vijf vaccinatielocaties: Badhoevedorp / Schiphol, Haarlem en IJmuiden. Op alle locaties wordt gevaccineerd met BioNTech/Pfizer. In Haarlem wordt ook gevaccineerd met Moderna. Dat is net als BioNTech/Pfizer een mRNA-vaccin en werkt evengoed. Je kunt niet kiezen voor één van de twee. Bij Schiphol wordt ook gevaccineerd met Janssen en kun je wel aangeven waarvoor je in aanmerking wilt komen.

Aanmelden

Aanmelden voor de reservelijst kan via Vaccinatiereservelijst. Vul alle gegevens in en doorloop de stappen. 

Na je aanmelding

Je ontvangt een bevestiging met meer informatie na de aanmelding. Op de locatie checken wij of je het vaccin medisch gezien toegediend kunt krijgen. Dit gebeurt standaard bij elk bezoek aan een vaccinatielocatie.