Nieuws
Geplaatst op: 13-04-2021 om 11:18 uur
Laatst gewijzigd op: 13-04-2021 om 13:39 uur

Vaccinatielocatie Uitgeest geopend

Op dinsdag 13 april is de nieuwe vaccinatielocatie van GGD Kennemerland in sportcentrum De Zien in Uitgeest geopend. Sebastiaan Nieuwland, burgemeester van Uitgeest, ontving voor de opening een rondleiding door de locatie en overhandigde een bos bloemen aan de eerste gevaccineerde inwoner op de locatie.

In Uitgeest wordt zeven dagen per week gevaccineerd. De locatie bij sportcentrum De Zien is op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 09.00 tot 16.30 uur geopend en op maandag van 12.30 tot 20.00 uur.

Bert van de Velden, Directeur Publieke Gezondheid GGD Kennemerland: “Met de opening van deze zesde locatie in de regio Kennemerland zijn wij voorbereid op de beschikbaarheid van meer vaccins en beschikken we over de infrastructuur om deze vaccinaties direct te kunnen zetten. Onze medewerkers staan te popelen om aan de slag te gaan.”

 “Ik ben er trots op dat we de Uitgeesters vanaf vandaag een eigen vaccinatielocatie kunnen bieden. Als GGD en gemeente Uitgeest hebben we ons daar samen hard voor gemaakt. Inwoners hoeven nu niet meer op pad om gevaccineerd te worden, ze kunnen dat gewoon in hun eigen woonplaats doen. Dat geeft gemak, geruststelling en minder gereis. We gaan in Uitgeest voor een vaccinatiegraad van 100 procent. Een locatie dichtbij kan daarbij helpen.”

GGD Kennemerland kent nu zes vaccinatielocaties. Inwoners met een uitnodiging kunnen ook terecht in Badhoevedorp (P4 Lang Parkeren Schiphol), Haarlem (Kennemer Sportcenter) en Beverwijk (P0 Bazaar), Zandvoort (braakliggend terrein naast Tolweg 10) en IJmuiden (voormalig tenniscentrum aan de Dokweg). Medewerkers van het Rode Kruis ondersteunen op de vaccinatielocaties met prikkers en EHBO'ers

Meer informatie over vaccineren