Nieuws
Geplaatst op: 06-04-2021 om 17:24 uur
Laatst gewijzigd op: 07-04-2021 om 11:36 uur

GGD breidt Gezondheidsatlas uit met Dashboard

In één oogopslag zien hoe gezond jouw gemeente is, vergeleken met elders in regio Kennemerland? Het kan met het nieuwe dashboard van de Gezondheidsatlas van GGD Kennemerland.

Bekijk het dashboard via www.gezondheidsatlaskennemerland.nl/dashboard

 

Nieuwe dashboard

Met een aantal grafieken en figuren laat het dashboard snel de belangrijkste cijfers zien voor zes thema’s: bevolking, gezondheid en welzijn, leefstijl, genotmiddelen, fysieke omgeving en sociale omgeving. Een handig overzicht in één oogopslag. Je kunt zelf kiezen voor welke gemeente in regio Kennemerland de cijfers worden getoond, en waar deze mee worden vergeleken: een andere gemeente in de regio, heel de regio, of – indien beschikbaar – heel Nederland. Zo kun je voor een gemeente bijvoorbeeld snel zien hoeveel inwoners zich eenzaam voelen, hoe het overgewicht zich ontwikkelt over de tijd, en of er meer of minder wordt gesport dan gemiddeld in de regio.

 

GGD Gezondheidsatlas

Het nieuwe dashboard is onderdeel van de Gezondheidsatlas van de GGD: www.gezondheidsatlaskennemerland.nl. Via deze website heeft iedereen altijd en overal toegang tot cijfers over de gezondheid van inwoners van regio Kennemerland. De cijfers komen vooral uit onderzoeken en registraties van de GGD, maar ook uit landelijke bronnen zoals het CBS. Het dashboard toont een selectie van de cijfers. Alle cijfers zijn terug te vinden in de databank van de Gezondheidsatlas. Daarnaast zijn er rapporten, waarin meer is te lezen over de resultaten van een specifiek onderzoek. De Gezondheidsatlas wordt regelmatig aangevuld met nieuwe cijfers en rapporten, zodat deze altijd actueel is. 

 

Contact

Wil je meer weten over het nieuwe dashboard van de Gezondheidsatlas? Of heb je vragen over het gebruik ervan? Mail dan naar epi@ggdkennemerland.nl

 

Foto laptop met startpagina dashboard