Nieuws
Geplaatst op: 20-04-2021 om 12:57 uur
Laatst gewijzigd op: 20-04-2021 om 13:01 uur

Doe de teken-check!

Met de lente begint ook het tekenseizoen. Wie in het groen wandelt of werkt loopt risico op een tekenbeet en daarmee een verhoogd risico op de ziekte van Lyme. Dus was je in het groen, check jezelf en je kinderen op teken!

Juist nu we in corona tijd allemaal meer erop uitgaan in de natuur is het controleren op teken belangrijk. Teken komen voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden en parken. Ze komen zelfs voor in een (stads)tuin!  Teken zitten met name in hoog gras, op varens, bosbessenstruiken of tussen dode bladeren. Van daaruit stappen ze over op langskomende dieren, maar ook op mensen. En wist je dit? Teken vallen niet uit bomen!

Dus ga je de natuur in, of werk je in de tuin; doe de teken-check!
 

App Tekenbeet

Download de gratis app 'Tekenbeet' in de Google Play Store (Android) of de App store. Met deze app  zoek je eenvoudig op hoe teken eruit zien en wat je moet doen om teken goed en snel te verwijderen. De app is een initiatief van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Milieu (RIVM).
 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op GGD leefomgeving, de website van het RIVM of check de Tekenradar voor de actuele tekenactiviteit.