Nieuws
Geplaatst op: 15-03-2021 om 09:24 uur
Laatst gewijzigd op: 15-03-2021 om 11:06 uur

Opening vaccinatielocatie Beverwijk uitgesteld

Het ministerie van Volksgezondheids, Welzijn en Sport (VWS) heeft op zondag 14 maart besloten dat het vaccin AstraZeneca tot en met 28 maart niet kan worden gebruikt. Dit besluit is op basis van nieuwe informatie van de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG tot stand gekomen.

Dit betekent dat de GGD’en per direct het gebruik van dit vaccin tijdelijk pauzeren. De voorzorgsmaatregel heeft geen gevolgen voor geplande vaccinaties met de vaccins van BioNTech/Pfizer of Moderna.

Voor GGD Kennemerland heeft het besluit tot gevolg dat nog niet gestart kan gaan worden met het vaccineren in de nieuwe locatie op het parkeerterrein van de Bazaar. Voor deze week stonden alleen vaccinaties met AstraZeneca op het programma. De testlocatie is deze week wel geopend.

Komende week start GGD Kennemerland in Beverwijk ook met het BionTech/Pfizer vaccin. De opening van de vaccinatielocatie vindt nu plaats op maandag 22 maart. De vaccinatielocaties in Haarlem en bij Schiphol zijn deze week geopend volgens de normale tijden.

De GGD’en gebruikten AstraZeneca voor het vaccineren van de zorgmedewerkers in de langdurige zorg. Alle vaccinatieafspraken die tot en met 28 maart zijn gemaakt voor het AstraZeneca-vaccin worden telefonisch en per sms afgezegd. Ook zal het voorlopig niet mogelijk zijn om nieuwe vaccinatieafspraken voor AstraZeneca te maken. In afwachting van nadere berichtgeving van het ministerie van VWS hopen wij u z.s.m. te kunnen informeren.

Meer informatie

Lees meer over de tijdelijke pauze van AstraZeneca op de website van de Rijksoverheid.