Nieuws
Geplaatst op: 04-01-2021 om 10:09 uur
Laatst gewijzigd op: 04-01-2021 om 15:08 uur

GGD Kennemerland start eerder met vaccineren

We starten eerder dan gepland met de vaccinatie van zorgmedewerkers, namelijk op 15 januari in plaats van 18 januari. De aftrap in de eerste drie regio’s blijft ongewijzigd op vrijdag 8 januari.

“Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen”, aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en.

Startdatum per regio

  • 8 januari -> Hart voor Brabant, Rotterdam en Utrecht
  • 11 januari -> Amsterdam, Drenthe en Haaglanden
  • 15 januari -> GGD Kennemerland en andere GGD'en

Vaccinatie zorgmedewerkers

Alle zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder die direct contact hebben met cliënten komen vanaf 15 januari aanstaande in aanmerking voor een vaccinatie tegen corona. Stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten vallen hier ook onder. Als eerste worden zorgmedewerkers die direct cliëntcontact hebben binnen de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen per brief door hun werkgever uitgenodigd.

Afspraak maken

Je kunt alleen een afspraak maken voor de vaccinatie nadat je een uitnodigingsbrief van je werkgever hebt ontvangen. Heb je geen persoonlijke uitnodiging (dus op eigen naam) gekregen? Neem dan contact op met je werkgever. De GGD'en geven de vaccinatie op verschillende locaties in het land. 

Let op: het is niet mogelijk om een afspraak voor een vaccinatie te maken via GGD Kennemerland.

Drukte verwacht bij start afspraken

We hopen en verwachten dat er vanaf maandag 4 januari veel zorgverleners, van de verpleeg- en verzorgingsinstellingen, bellen om een afspraak te maken voor de coronavaccinatie. Daarom zetten ze bij het landelijk callcenter vandaag extra mensen in om afspraken te maken. Desondanks kan het gebeuren dat er piekmomenten zijn waarop de wachttijden langer zijn.

Is de wachttijd lang, of kom je er niet doorheen, dan wordt geadviseerd om het op een ander moment nogmaals te proberen. Rustigere momenten zijn in de regel rondom lunch- en etenstijd of aan de randen van de dag. Het callcenter is zeven dagen per week van 08.00u tot 20.00u geopend, dus iedereen die een afspraak wil maken heeft daar ruimschoots de mogelijkheid toe.

Meer informatie over de vaccinaties in januari lees je op de website van GGD GHOR: 'Alle seinen op groen voor 8 januari'.