Nieuws
Geplaatst op: 11-10-2020 om 21:35 uur
Laatst gewijzigd op: 11-10-2020 om 21:40 uur

Administratieve fout testuitslagen snel hersteld

GGD Kennemerland heeft een administratieve fout met betrekking tot de testuitslagen op de locatie in Vijfhuizen snel hersteld. Op zaterdagavond rond 22:00 uur hebben in totaal 35 personen de verkeerde testuitslag ontvangen door een fout in het laboratorium. Zondagochtend is de GGD hierover geïnformeerd en is direct actie ondernomen om dit te herstellen en de betrokken personen te informeren.

Dit is de eerste keer dat een dergelijke fout is opgetreden. Aangezien er standaard confirmaties en controles plaatsvinden, is de kans uitgesloten dat een dergelijke fout onopgemerkt blijft. De controles zorgen ervoor dat een fout achteraf altijd snel gecorrigeerd kan worden.

Een foutieve uitslag kan ervoor zorgen dat iemand onterecht in quarantaine blijft, of juist niet. GGD Kennemerland betreurt deze fout, maar hoopt en vertrouwt erop dat inwoners het algemene advies om anderhalve meter afstand te houden, blijven volgen. Daarmee blijft het risico dat er andere mensen besmet zijn geraakt beperkt