Nieuws
Geplaatst op: 06-04-2020 om 15:39 uur
Laatst gewijzigd op: 15-04-2020 om 11:26 uur

Test drive-in voor zorgmedewerkers alleen op uitnodiging!

GGD Kennemerland heeft een ‘test drive-in’ voor zorgmedewerkers in onze regio die patiëntencontact hebben. Zij kunnen zich vanuit de auto laten testen op het coronavirus (COVID-19). Zorgmedewerkers kunnen niet spontaan bij de testlocatie langsgaan; zij krijgen via de zorginstelling waarvoor zij werken een uitnodiging om – bij klachten – een test te doen. In overleg met huisarts, bedrijfs- of instellingsarts kunnen zorgmedewerkers vervolgens een test afnemen.

Het gaat om medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg, thuiszorg, jeugdzorg en GGZ. De test is bedoeld voor medewerkers die thuis zijn met lichte verkoudheids- en/of hoestklachten zonder koorts. Zij zijn hard nodig voor de zorgcontinuïteit. Veel zorgmedewerkers zitten nu noodgedwongen thuis met klachten, maar wanneer blijkt dat zij geen COVID-19 hebben, kunnen zij na overleg met de werkgever weer aan het werk.

Vanuit eigen auto testen

De ‘test drive-in’ is de komende weken tijdens kantoortijden ingericht op het parkeerterrein van de Kennemer Sporthal. De zorgmedewerker komt in eigen auto naar de testlocatie en wordt vanuit de auto bemonsterd. Na de test rijdt diegene weer het terrein weer af

De test drive-in is opgezet in opdracht van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Bij het testen volgt de GGD de uitgangspunten die het RIVM heeft opgesteld: https://lci.rivm.nl/lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/zorgmedewerkersinzetentestbeleid.