Nieuws
Geplaatst op: 11-03-2019 om 13:50 uur
Laatst gewijzigd op: 27-06-2019 om 11:09 uur

Speciale Boekuitgave 100 jaar GGD in Kennemerland

‘100 jaar GGD in Kennemerland’ is vanaf begin maart te koop is via de regionale kwaliteitsboekhandels, de meeste Bruna’s, en aantal Read Shops en winkels van Primera.

Daarnaast is het boek te lenen bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland.


Over het boek
Het boek beschrijft wat de regionale GGD nu doet en hoe de openbare gezondheidszorg er vanaf 1918 uitzag in onze regio. Alle gemeentes in de regio komen aan bod: Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen én de gemeente Haarlemmermeer (inclusief Haarlemmerliede/Spaarnwoude). Het boek is zo geschreven dat het voor iedereen interessant is, dus zonder medische terminologie of saaie details over de bedrijfsvoering van de GGD.

Beeldmateriaal
Het boek is rijk geïllustreerd met recente en historische foto’s. De foto’s zijn grotendeels afkomstig uit de collectie van het foto-archief van United Photos De Boer, dat in 2013 werd toegevoegd aan de collectie van het Noord-Hollands Archief.


Over de schrijver
Auteur is historicus én ambulanceverpleegkundige Thijs Gras. Gras schreef al veel boeken over de geschiedenis van ambulancediensten.