Nieuws
Geplaatst op: 28-12-2018 om 09:40 uur
Laatst gewijzigd op: 28-12-2018 om 09:43 uur

Effecten van vuurwerk op gezondheid

Elke jaarwisseling worden honderden mensen behandeld voor verwondingen door vuurwerk. Het is minder bekend dat vuurwerk ook andere gevolgen heeft voor de publieke gezondheid.

Zo lopen elke jaarwisseling 800-1600 mensen blijvende gehoorschade op door vuurwerk, zorgt vuurwerk voor grote hoeveelheden fijnstof, chemicaliën en zware metalen in de lucht en durven 4 op de 10 mensen rond oudjaar de straat niet op. In de huidige discussie over consumentenvuurwerk en bij de beslissing over het al dan niet nemen van vuurwerkbeperkende maatregelen door gemeenten is het van belang alle relevante feiten op een rij te hebben.

GGD GHOR Nederland heeft de effecten van vuurwerk op de publieke gezondheid daarom gebundeld in een infographic. De infographic is ontwikkeld door GGD Flevoland en gaat in op vier onderwerpen: verwondingen, gehoorschade, fijnstof & milieu en overlast & stress. 

Kijk voor veilig afsteken van vuurwerk ook eens op: www.brandweer.nl/brandveiligheid/vuurwerk-afsteken