Nieuws
Geplaatst op: 01-10-2018 om 10:53 uur
Laatst gewijzigd op: 01-10-2018 om 11:17 uur

Onderzoek naar zonbescherming

Inwoners van Kennemerland komen vaak in de zon, weten veel over zonverbranding en over hoe je jezelf en je kinderen daartegen beschermt, maar ze handelen er niet altijd naar. Dit blijkt uit onderzoek van GGD Kennemerland onder het inwonerspanel.

In juli 2018 vulden 2707 panelleden een online vragenlijst in over zonbescherming. Mensen wéten wel hoe de huid te beschermen tegen de zon, maar doén het lang niet altijd.

Bijna alle panelleden komen op zonnige dagen in voorjaar en zomer minstens 1-2 uur per dag buiten voor werk en/of vrije tijd. Van alle deelnemers aan het onderzoek zegt 28% een lichte huid te hebben, wat een extra risico op zonverbranding is. In juli was 35% van de deelnemers het afgelopen jaar al eens verbrand door de zon. Bij de meerderheid van de deelnemers was de kennis over zonbescherming goed. Eén op de 8 deelnemers had weinig kennis.

Meer informatie over zonbescherming
Resultaten van dit panelonderzoek
De risico's van ultraviolette straling en wat je daar tegen kunt doen, vind je op KWF kankerbestrijding.

Lid worden van het GGD Panel?
Wij horen graag van inwoners wat er leeft op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. Daarvoor hebben we een inwonerspanel.
Woon je in de regio Kennemerland en ben je 18 jaar of ouder? Wordt dan lid. Je ontvangt ongeveer 4 keer per jaar een uitnodiging om online een korte vragenlijst in te vullen. Deelname is vrijblijvend.

Zonbescherming