Nieuws
Geplaatst op: 25-09-2018 om 16:36 uur
Laatst gewijzigd op: 25-09-2018 om 16:52 uur

Informatie over recente stofemissie Harsco

De afgelopen tijd ontvingen wij vragen over een ‘ongewoon voorval’  bij Harsco Metals B.V. in Velsen Noord.  De vragen gingen over stof- uitstoot en (glinsterende) stofdeeltjes op auto’s in de omgeving van Wijk aan Zee.

Op dit moment is de samenstelling is van het stof nog niet bekend. Maar over het algemeen gaat het bij zichtbaar stof vooral om grove stofdeeltjes. Deze deeltjes komen bij inademen meestal niet diep in de luchtwegen terecht en zijn met name hinderlijk. Vermijd daarom direct contact met het stof en was na aanraking je handen met water en zeep.

Als er ook meer fijn stof in de lucht zit, kunnen gezondheidsklachten ontstaan of bestaande klachten verergeren. In de app ‘mijn luchtkwaliteit’ of op de website

https://www.luchtmeetnet.nl

 kun je dagelijks de luchtkwaliteitsindex vinden. De app geeft hierbij ook een -op de situatie afgestemd- advies. Bij vragen over de gezondheid kun je telefonisch contact opnemen via 023 515 9500 of mailen naar mmk@ggdkennemerland.nl 

Vragen over de oorzaak van de stofemissie?

Kijk op de website van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied