Nieuws
Geplaatst op: 10-09-2018 om 10:22 uur
Laatst gewijzigd op: 10-09-2018 om 11:47 uur

Meningokokkenziekte

Meningokokkenziekte is een verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Deze bacterie kan ernstige ziektebeelden veroorzaken, zoals bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking. Sinds 2015 is er een toename van mensen die ziek worden van meningokokken W.

Het RIVM is daarom in het voorjaar gestart met een vaccinatie voor peuters  die ook beschermt tegen de typen A, C, W en Y. De vaccinatie voor jongeren gaat dit najaar van start. Het RIVM vraagt aandacht hiervoor met de landelijke campagne: Deel dit niet met je vrienden. Haal die prik tegen Meningokokkenziekte.

Voor meer informatie over vaccinatiedata en locaties in de regio Kennemerland: https://www.ggdkennemerland.nl/jeugdgezondheidszorg/vaccinaties-jeugd

Voor meer informatie over de campagne: www.deelditnietmetjevrienden.nl

Informatie voor professionals:
https://www.rivm.nl/Onderwerpen/V/vaccinaties_op_maat/Meningokokken_ACWY_vaccinatie