Nieuws
Geplaatst op: 04-07-2018 om 09:03 uur
Laatst gewijzigd op: 04-07-2018 om 09:12 uur

103 vragen over jongeren en seks

Genieten meisjes en jongens evenveel van seks? Hebben jongeren vaker een onenightstand of losse partner dan tien jaar geleden? Is de pil nog steeds het meest gebruikte anticonceptiemiddel? Hoeveel jongeren hebben een condoom op zak? Komt seksuele grensoverschrijding meer voor dan 5 jaar geleden? Beginnen jongeren tegenwoordig eerder of juist later met seks? Hoeveel jongeren hebben wel eens een naaktfoto  doorgestuurd gekregen?

Het antwoord op deze en vele andere vragen is te vinden in de uitgave ‘103 vragen over jongeren en seks’. Lees hierin alles over de seksuele start van jongeren, hun opvattingen over seks, seksuele ervaringen, seksuele problemen, condoomgebruik, anticonceptiegebruik, testgedrag en ervaring met grensoverschrijdend gedrag. Handig voor jongeren, docenten, ouders, GGD-medewerkers, jongerenwerkers en huisartsen die meer willen weten over dit thema. Het boekje is hier te lezen of voor € 5,95 te bestellen.

Seks onder je 25e Het boekje 103 vragen over jongeren en seks is gebaseerd op de uitkomsten van Seks onder je 25e 2017. Een grootschalig representatief onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren in Nederland tussen de 12 en 25 jaar. Rutgers en Soa Aids Nederland hebben dit onderzoek uitgevoerd in samenwerking met GGD‘en, het RIVM en het CBS. In totaal hebben 20.500 jongeren meegedaan.

Seks onder je 25e is opgebouwd als een Participatief Actie Onderzoek; dat wil zeggen dat in het gehele proces van onderzoek tot actieplan wordt samengewerkt met stakeholders uit beleid, praktijk en onderzoek op het gebied van (seksuele) gezondheidsbevordering.

Meer informatie

Kijk dan op de pagina van onze afdeling Seksuele Gezondheid, GGD Kennemerland.