Nieuws
Geplaatst op: 09-04-2018 om 12:47 uur
Laatst gewijzigd op: 09-04-2018 om 12:53 uur

Doe mee met de Kindermonitor

Heb jij de vragenlijst van de Kindermonitor al ingevuld? Bijna 7.200 ouders/verzorgers in regio Kennemerland gingen je voor. We zijn heel blij met alle ingevulde vragenlijsten, maar het is belangrijk dat nóg meer mensen mee doen! Hoe meer ingevulde vragenlijsten, hoe betrouwbaarder ons beeld van de gezondheid van de kinderen in de regio.

Jouw gemeente, scholen en jeugdorganisaties kunnen daarmee beter bepalen wat nodig is om kinderen gezond te laten opgroeien. Denk bijvoorbeeld aan meer speelplekken in de buurt of extra opvoedspreekuren.

Hoe doe je mee?

Ga naar www.startvragenlijst.nl/ggd, vul de persoonlijke inlogcode in die in je brief staat, en start met het invullen van de vragenlijst. De vragen gaan over gezondheid, beweging, voeding, pesten, opvoeding en meer.

Wie worden er uitgenodigd?

We nodigen de ouders/verzorgers van bijna 43.000 willekeurig gekozen kinderen in Kennemerland uit om mee te doen met de Kindermonitor. De groep kinderen is zo groot om betrouwbare resultaten te kunnen krijgen voor jouw gemeente en/of wijk. Daardoor kan het zijn dat je voor meerdere kinderen een uitnodiging hebt gehad. Je zou ons erg helpen door in ieder geval één vragenlijst in te vullen.

Meer weten?

De Kindermonitor is een groot onderzoek van GGD en JGZ Kennemerland naar de gezondheid, leefstijl en welzijn van 0 t/m 11-jarige kinderen in regio Kennemerland. Hier staat meer informatie en een kort filmpje over het onderzoek. De resultaten van het onderzoek worden begin 2019 bekend gemaakt via de gezondheidsatlas van GGD Kennemerland.

afbeelding kindermonitor