Nieuws
Geplaatst op: 08-03-2018 om 07:34 uur
Laatst gewijzigd op: 08-03-2018 om 07:39 uur

Doe mee aan de Kindermonitor

 

 

afbeelding kindermonitor

Heb jij ook een uitnodiging gehad voor de Kindermonitor? Op 8 maart viel bij een grote groep ouders in regio Kennemerland een uitnodiging op de deurmat. De Kindermonitor is een groot onderzoek van GGD en JGZ Kennemerland naar de gezondheid, leefstijl en welzijn van 0 t/m 11-jarige kinderen in regio Kennemerland. 

 

Hoe doe je mee?

Ga naar www.startvragenlijst.nl/ggd,, vul de persoonlijke inlogcode in die in je brief staat, en start met het invullen van de vragenlijst. De vragen gaan over gezondheid, beweging, voeding, pesten, opvoeding en meer. Bijvoorbeeld: hoe gezond is je kind? Of: zijn er genoeg plekken waar je kind buiten kan spelen? Of: maak je je wel eens zorgen over de ontwikkeling van je kind? Deelname is vrijwillig.

 

Wie worden er uitgenodigd?

Niet alle ouders zijn uitgenodigd om mee te doen. De computer heeft uit het bevolkingsregister willekeurig bijna 43.000 kinderen in regio Kennemerland geselecteerd. Samen vormen zij een afspiegeling van de jongste jeugd in de regio. De ouders van deze kinderen kregen een uitnodiging. 

 

Waarom meedoen?

Om een zo betrouwbaar mogelijk beeld te krijgen van de gezondheid van de kinderen in de regio, is het belangrijk dat zoveel mogelijk ouders mee doen. Jouw gemeente, scholen en jeugdorganisaties kunnen met de onderzoeksresultaten beter bepalen of er andere activiteiten of voorzieningen nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan meer speelplekken in de buurt of extra opvoedspreekuren.

 

Meer weten?

Hier staat meer informatie en een kort filmpje over het onderzoek. De resultaten van het onderzoek worden begin 2019 bekend gemaakt via de gezondheidsatlas van GGD Kennemerland.