Nieuws
Geplaatst op: 26-03-2018 om 16:26 uur
Laatst gewijzigd op: 27-03-2018 om 16:03 uur

Aandacht voor Tuberculose met campagne

Het is ongelofelijk hoe vaak we schelden of juist enthousiast roepen met de kreet “Tering”. Het woord is dan ook goed bekend, maar dat het om tuberculose, de meest dodelijke infectieziekte ter wereld gaat, dat weten veel mensen niet. En daarom gaat KNCV Tuberculosefonds, op een ludieke manier, bewustwording creëren voor het feit dat tering eigenlijk tuberculose is en deze ziekte helaas nog steeds bestaat.

Momenteel is tuberculose de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. Dagelijks gaan er bijna 5.000 mensen aan dood. Dat is onnodig en onaanvaardbaar want tuberculose is goed te behandelen. Dankzij snelle opsporing en beschikbaarheid van goede medicatie en goede medische zorg is tuberculose in Nederland al jaren onder controle. KNCV Tuberculosefonds heeft wereldwijd ook een leidende rol in de strijd tegen tuberculose.

 Voor meer informatie over de afdeling Tuberculosebestrijding van GGD Kennemerland: https://www.ggdkennemerland.nl/infectieziekten/tuberculose