Nieuws
Geplaatst op: 26-02-2018 om 13:11 uur
Laatst gewijzigd op: 26-02-2018 om 13:26 uur

Ruim 7 uur slaap en toch niet fit

1 op de 5 inwoners van de regio Kennemerland wordt minstens 3x per week vermoeid wakker. Kinderen en partners zijn de belangrijkste slaapverstoorders. Dit en meer blijkt uit het panelonderzoek over slaap onder ruim 1780 panelleden van de GGD Kennemerland.

Eind 2017 vulden ruim 1780 panelleden een online vragenlijst in over slapen. De resultaten vind je op deze pagina (klik open GGD Panel > Slapen). Het onderzoek vertelt ons  dat de meeste mensen tevreden zijn over hun slaapduur en -kwaliteit. Van de panelleden wil 40% het eigen slaapgedrag verbeteren of is dat al aan het doen. Toch is maar 25% van de inwoners die hebben meegedaan aan het onderzoek minder gelukkig door hun slaapgedrag.

Van de panelleden gebruikt 67% minimaal 1x per week een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon voor het slapen gaan. Ongeveer 1 op de 10 wordt wel eens wakker van binnenkomende berichten op de telefoon, ruim de helft van de mensen leest het bericht dan ook. 

Meer informatie

Meer informatie en tips om goed te slapen zijn onder meer te vinden op  www.thuisarts.nl (zoek op “slaap”). 
De belangrijkste tips, die ook door de deelnemers van ons panel gegeven worden  zijn: ontspan, verminder smartphone gebruik voor het slapen en zorg voor een opgeruimde, rustige slaapkamer.

Lid worden van het GGD Panel?

De GGD hoort graag wat er bij inwoners leeft op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. Wij maken hiervoor gebruik van een inwonerspanel. Wil jij ook lid worden en meewerken aan onderzoeken over gezondheid in jouw regio?  Aanmelden kan via www.ggdkennemerland.nl/panel. Elke inwoner van regio Kennemerland van 18 jaar of ouder kan lid worden. Je ontvangt als panellid  ongeveer 4 keer per jaar een uitnodiging om online een korte vragenlijst in te vullen. Deelname bepaal je zelf en is altijd vrijblijvend.