Laatst gewijzigd op: 12-09-2018 om 11:02 uur
Hoofdluis
Hoofdluis bestaat nog steeds. Eerst kwam het voornamelijk op het basisonderwijs voor maar het blijkt ook binnen het voortgezet onderwijs steeds vaker voor te komen
Voor scholen
Jeugdgezondheidszorg verspreidt informatie over hoofdluis aan scholen. Hierin staan adviezen hoe scholen met hoofdluis kunnen omgaan, veel scholen maken gebruik van een hoofdluiswerkgroep om hoofdluis vroegtijdig op te sporen. De jeugdverpleegkundige kan deze groep een instructie geven. Ook kan de jeugdverpleegkundige ouders en kinderen begeleiden bij wie sprake is van hardnekkig hoofdluis.
Voor ouders
Heb je vragen over hoofdluis? Je kan altijd contact opnemen met de jeugdverpleegkundige verbonden aan de school van je kind.
Meer weten over hoofdluis?
Bekijk dan de informatie hieronder aan deze pagina. Staat het antwoord van je vraag niet in deze informatie neem dan contact op met de jeugdverpleegkundige verbonden aan de school van je kind. Zij kan je advies op maat geven en je vragen beantwoorden. Contact opnemen kan op werkdagen van 8.30 - 12.30 en 13.00 -17.00 via ons algemene nummer 023 789 1777 of via frontofficejgz@ggdkennemerland.nl.
- Folder RIVM Hoofdluis
- Folder RIVM vragen en antwoorden hoofdluis
- GGD protocol hoofdluis
- Website RIVM over hoofdluis