Geplaatst op: 02-09-2022 om 09:46 uur
Laatst gewijzigd op: 05-09-2022 om 15:10 uur

Nieuw bij GHOR Kennemerland - Folkert Griekspoor

Sinds 1 mei 2022 werkt Folkert Griekspoor als Vakspecialist Informatiemanagement bij GHOR Kennemerland. Folkert, opgeleid als fysiotherapeut, begon september 2020 bij het team Bron- en Contactonderzoek van GGD Kennemerland. ‘Dat deed ik het eerste jaar drie dagen per week. Daarnaast werkte ik als fysiotherapeut. En nu bij de GHOR, weer een heel nieuwe wereld’, vertelt Folkert.

Wat doe je dan?
Folkert: ‘Sinds enkele maanden werk ik aan Informatiemanagement voor de GHOR, zowel in normale- als crisisomstandigheden. Verschillende GHOR-crisisfunctionarissen maken gebruik van diverse digitale middelen als LCMS en GHOR4All. We proberen te kijken wat er aan deze informatie-applicaties te verbeteren is. Uitgangspunt is daarbij de specifieke informatiebehoefte van crisisfunctionarissen. Hoe sluit je dat optimaal aan bij de wensen en mogelijkheden, ook van onze partners’.

Is dat moeilijk??
‘Soms is het zoeken wat ‘need to know’ en ‘nice to know’ is. Er is niet altijd een harde grens te trekken. Als GHOR en GGD is er nu veel informatie te delen rond de opvang en begeleiding van vluchtelingen uit Oekraïne. Ook daar dragen we met informatiemanagement aan bij. Daarnaast doe ik tijdelijk mee aan een intern onderzoek naar de effectiviteit van VliegtuigContactOnderzoek (VCO)’.

Klinkt interessant …!
‘Ja, en best complex. In de afgelopen jaren zijn door de GGD veel data verzameld rond maar liefst 14.000 vluchten waarbij sommige passagiers besmet bleken met Covid-19. Samen met collega’s van Epidemiologie en Infectieziektebestrijding proberen we nu een steekproef uit 500 vluchten te trekken om het effect van VliegtuigContactOnderzoek op de pandemiebestrijding duidelijk te krijgen. Een ingewikkelde puzzel, waar verschillende specialisten van de GGD aan werken. We doen dit naast het normale werk en hopen eind dit jaar klaar te zijn’.

Wat is het leukst aan je werk?
‘De complexiteit van het GHOR-werkveld. We vormen een hecht team en hebben samen een groot extern en divers netwerk en zijn daardoor bij veel zaken betrokken. Er zijn steeds nieuwe zaken om op te pakken, waarbij je met veel interne collega’s en externe partners in contact staat. En dat is erg leuk!’, besluit Folkert.

Folkert Griekspoor
Folkert Griekspoor. (Foto: Evelien Henstra)