Geplaatst op: 26-08-2022 om 16:42 uur
Laatst gewijzigd op: 05-09-2022 om 15:10 uur

Nieuw bij GHOR Kennemerland - Janneke van Wonderen

Het GHOR team is aangevuld met een nieuwe collega: Janneke van Wonderen. In deze GHOR in Beeld introduceert zij zichzelf​.

Sinds april werkt Janneke van Wonderen bij de GHOR als medewerker opvang Oekraïners en voor evenementenadvisering. Janneke begon twee jaar geleden bij de GGD. Eerst bij het Klantcontactcentrum Corona. Daarna maakte ze de overstap naar personeelscoördinator bij de entry-screening op Schiphol.

Bij het Klantcontactcentrum Corona heb ik in een groot team tijdens de verschillende Covidgolven het publiek en onze partners informatie kunnen geven over de pandemie. Ook bood ik na moeilijke gesprekken ondersteuning aan collega’s van Bron- en Contactonderzoek (BCO). Veel mensen van BCO werkten in Coronatijd vanuit huis. Verder was ik betrokken bij het inwerken van nieuwe BCO-medewerkers en gaf intervisietrainingen. Training en coaching vind ik heel leuk. Door mijn achtergrond in het onderwijs vind ik het fijn om mensen enthousiast te maken en dingen mee te geven. In juni 2021 ben ik op Schiphol werkzaam geweest als projectmedewerker zelftesten. September vorig jaar nam de GGD de taken rond entry-screening over op Schiphol en ging ik aan de slag als personeelscoördinator. Schiphol is voor en achter de douane een leuke plek om te werken! Toen in maart dit jaar deze taak werd beëindigd, kon ik vrijwel aansluitend verder bij de GHOR’, aldus Janneke.

Wat doe je voor de GHOR?
‘Samen met mijn GHOR-collega’s Petra Metzelaar, Eva Straatman en Hans Peijen monitoren we de stand van zaken en dragen eraan bij dat de dagelijkse medische zorg aan vluchtelingen uit Oekraïne in onze regio steeds geleverd kan worden. Vaak een grote puzzel, waarbij je probeert instellingen naar elkaar te brengen. Hiertoe vindt wekelijks overleg plaats met een GGD-brede projectorganisatie. Het werk voor vluchtelingen uit Oekraïne doe ik drie dagen per week. Verder ondersteun ik Bas Tolk en Eva Straatman bij de vergunningsaanvragen en advisering voor regionale evenementen. Dat doe ik twee dagen per week’.

Hoe is dat?
‘Het is een breed, afwisselend werkveld. Geen dag is hetzelfde. Als GHOR-medewerker onderhoud je veel netwerken, binnen de crisisorganisatie en daarbuiten; in de wereld van gezondheid en veiligheid. Het is interessant en relevant en ik ben dan ook bijzonder blij hier te werken’, besluit Janneke.

Janneke van Wonderen
Janneke van Wonderen (foto: Evelien Henstra).