Geplaatst op: 26-08-2022 om 16:25 uur
Laatst gewijzigd op: 02-09-2022 om 09:41 uur

Feestelijke bijeenkomst GHOR-crisisfunctionarissen Kennemerland

In maart 2020 stond als blijk van waardering voor de crisisfunctionarissen een feestelijke bijeenkomst gepland. Deze moest vanwege corona worden geschrapt, zoals zoveel in die tijd en ook de afgelopen twee jaar.

Het was erg fijn dat het op 7 juli jl. wèl kon doorgaan. De bijeenkomst vond plaats op het circuit van Zandvoort waar een uitdagend programma was georganiseerd. Mooie bijkomstigheid was het feit dat de crisisfunctionarissen op deze wijze ook een blikje achter de schermen kregen van de locatie waar in september weer de Dutch Grand Prix (DGP) plaatsvindt. Vanuit de GHOR wordt namelijk ook op de DGP geadviseerd en inzet gepleegd. Daarover is vorig jaar een filmverslag gemaakt.

De GHOR-crisisfunctionarissen werden toegesproken door Bert van de Velden en bedankt voor hun niet aflatende inzet en paraatheid in de regio Kennemerland, zoals de intensieve en lange inzet van de crisisorganisatie in 2020 en 2021 vanwege COVID-19. Voorbeelden hiervan zijn de opvang van gerepatrieerde passagiers van het cruiseschip De Westerdam in februari 2020, de opvang in Bennebroek voor mensen zonder vaste verblijfplaats en de coördinatie en herverdeling van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM). Maar ook was er reguliere inzet bij branden, gaslekkages, ongevallen met gevaarlijke stoffen en grote verkeersongevallen. Daarnaast waren er bijzondere inzetten vanwege testen en opvang van repatrianten uit Afghanistan (aug 2021) en van reizigers uit Zuid-Afrika vanwege Omikron (nov 2021).

Het dankwoord en de bijeenkomst werden gewaardeerd door de aanwezige crisisfunctionarissen die hebben genoten van de circuitactiviteiten en heerlijk eten.


Foto: GHOR Kennemerland.

 


Foto: GHOR Kennemerland.