Geplaatst op: 18-12-2017 om 10:46 uur
Laatst gewijzigd op: 18-12-2017 om 11:23 uur

September 2015

 

Met de volgende onderwerpen: 

Sail in Kennemerland

Veiligheidsregio Kennemerland kijkt terug op een geslaagde Sail. Dit evenement trok dit jaar circa 2,3 miljoen bezoekers waarvan velen langs het Noordzeekanaal de schepen bekeken. Sail trok bij start en einde ook ‘eventjes’ door Kennemerland.

Duizenden bootjes en kijkers bij Noordzeekanaal

Tijdens de Sail-In op woensdag voeren zo’n 600 schepen in colonne, begeleid door duizenden bootjes, richting Amsterdam. Deze dag trok in het totale Noordzeegebied zo’n 375.000 bezoekers, waarvan tienduizenden personen aan de beide kanten van het Noordzeekanaal in Kennemerland. 

Werken met een draaiboek en inzet GHOR-functionarissen

Alle relevante zaken op het gebied van de Geneeskundige Hulpverlening stonden in een speciaal draaiboek dat tevoren verstrekt was aan de dienstdoende crisisfunctionarissen. Tijdens de Sail-In en Thank You Parade was een Officier van Dienst- Geneeskundig Sail (OvD-G Sail) actief, naast de OvD-G-en uit de reguliere GHOR-crisisorganisatie. 

Inzet hulpdiensten tijdens het evenement

Tijdens de Sail-In op woensdag 19 augustus waren functionarissen van GHOR Kennemerland, de brandweer, gemeenten, de politie, Rijkswaterstaat en coördinator van de verkeersregelaars continue bijeen in een zogenaamd afstemmingsoverleg.  

Verandering organisatie grootschalige geneeskundige bijstand (GGB)

Vanaf 1 januari 2016 wordt een nieuwe werkwijze voor geneeskundige hulpverlening bij grote incidenten ingevoerd. Dan wordt overal in Nederland bij grootschalige incidenten gewerkt volgens een nieuw bijstandsmodel: Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB). Het huidige bijstandsmodel “de Geneeskundige Combinatie (GNK-C) is dan geschiedenis.