Geplaatst op: 19-10-2020 om 16:49 uur
Laatst gewijzigd op: 20-10-2020 om 10:33 uur

Na 300 inzetten afscheid van drie crisisfunctionarissen

Begin september nam GHOR Kennemerland onder het genot van een hapje en een drankje – en met inachtneming van de anderhalve meter afstand – afscheid van drie Officieren van Dienst Geneeskundig (OvD-G): Lex ter Bruggen, Kees Hoogteijling en Loek Verwindt.

De drie crisisfunctionarissen hebben per 1 juni hun crisisfunctie beëindigd. Wegens de corona-crisis liet hun afscheid even op zich wachten. Loek en Kees vervulden de rol van OvD-G vanaf 2004, het jaar waarin de OvD-G-functie in de huidige vorm is ingevoerd, Lex is later ingestroomd als OvD-G. Samen zijn ze goed voor ruim 300 OvD-G-inzetten, vaak in bijzondere omstandigheden en soms bij nacht en ontij.  

Memorabele inzetten
Bij het afscheid werden interessante anekdotes verteld (zoals een voorval met een tak door de voorruit van een piketvoertuig tijdens het aanrijden naar een incident) en stond hoofd GHOR Marjolein Somers stil bij een aantal bijzondere inzetten waarvoor ze gealarmeerd zijn de afgelopen jaren: o.a. de GRIP 3 op 7 november 2019 waarbij de piloot van een vlucht tijdens het boarden per ongeluk de kapings/gijzelingscode heeft ingedrukt.

Afscheid OvDG juni 2020
Foto: Petra Metzelaar.

Ter herinnering
Als dank voor hun inzet voor de GHOR hebben de afscheidnemende OvD-G’en een foto ontvangen van een inzet waarbij zij als OvD-G hebben opgetreden. Zo ontving Kees een foto van zijn inzet bij zwembad Groenendaal in Heemstede in verband met een chloorlekkage.  

Sinds april is de regio Kennemerland vier nieuwe OvD-G’s rijker: Esther te Bos, Jorin Tiecken, Jeroen Lubbers en Tarik Ben Salah.

Welkom nieuwe OvDGen
Foto: Corinne Jeene.