Geplaatst op: 27-09-2019 om 10:58 uur
Laatst gewijzigd op: 27-09-2019 om 11:48 uur

Interregionale GHOR OTO-bijeenkomst

Vrijdag 20 september organiseerde het OTO-team van GHOR Kennemerland een interregionale netwerkbijeenkomst. GHOR-collega’s uit de regio’s Rotterdam, Noord-Holland Noord, Haaglanden, Zuid-Holland Zuid, Drenthe en Kennemerland namen aan de dag deel.

Doel was om met elkaar kennis uit te wisselen over de manier waarop ieder GHOR-bureau oefeningen uitwerkt voor ketenpartners en functiegerichte oefeningen voor crisisfunctionarissen. Door kennis over lopende oefeningen te delen en te leren van elkaars successen (en leerpunten) hopen de GHOR-bureaus het oefenen nog beter te organiseren.

Speelse oefeningen, meer leerrendement
Op de dag werd duidelijk dat oefenen aantrekkelijker gemaakt kan worden door steeds alert te zijn dat oefenen niet alleen leerrendement moet opleveren, maar tegelijkertijd ook gewoon plezierig kan zijn. Sterker nog, door voor speelse oefenvormen te kiezen, waarbij het leren haast vanzelf gaat, blijft de inhoud sneller “plakken”. Dus zorg dat je OTO-activiteit een grote plakfactor in zich heeft. De gebroeders Chip en Dan Heath schreven daar een inspirerend boek over, “Made to Stick” over de plakfactor van ideeën.

Meer weten?
Sophia Vreugdenhil, beleidsmedewerker Opleiden, Trainen en Oefenen, SVreugdenhil@vrk.nl.

Interregionale GHOR OTO bijeenkomst