Geplaatst op: 02-11-2018 om 10:26 uur
Laatst gewijzigd op: 02-11-2018 om 10:28 uur

Veilig mailen met Zivver

GGD Kennemerland wil graag zorgvuldig met vertrouwelijke, (privacy)gevoelige informatie omgaan. Daarom worden berichten met vertrouwelijke inhoud zoals patiëntgegevens, BSN-nummers of concurrentiegevoelige data voortaan uitsluitend via ZIVVER verzonden. Daarmee voldoen GHOR en GGD Kennemerland aan de Wet Meldplicht Datalekken en Europese regelgeving.

Mailverkeer met de GHOR
Via ZIVVER kunnen alleen verzender en ontvanger bij de informatie. Het gewone ‘e-mailverkeer’ blijft overigens ook gewoon bestaan. In crisisomstandigheden blijft de GHOR ook Zorgmail gebruiken om informatie tussen de GHOR en ziekenhuizen uit te wisselen.

Wat merkt u ervan?
Wie zelf geen ZIVVER gebruikt, krijgt per e-mail een link mee naar een beveiligde omgeving om met een SMS of wachtwoord het bericht te kunnen lezen. Men hoeft dus zelf geen ZIVVER-account te hebben om een bericht te lezen of er op te reageren. In dit filmpje ziet u hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.

Een eigen ZIVVER-account?
Zelf een (gratis) ZIVVER-account maken is overigens gemakkelijk. Voordeel daarvan is dat niet iedere keer een code hoeft te worden ingevuld. Met een eigen account kun men ook zelf veilig communiceren via ZIVVER, bijvoorbeeld direct vanuit Outlook.  

Meer informatie over ZIVVER vindt u op https://www.zivver.com  en http://support.zivver.com/.