Geplaatst op: 02-11-2018 om 09:58 uur
Laatst gewijzigd op: 02-11-2018 om 10:15 uur

GHOR Kennemerland meets GHOR Amsterdam-Amstelland op Schiphol!

GHOR Kennemerland heeft frequent contact met aangrenzende GHOR regio’s om samen te werken en van elkaar te leren. Donderdagmorgen 6 september jl. namen we collega’s van GHOR Amsterdam-Amstelland mee in de wereld van Schiphol. Samen zijn we overtuigd van het belang om elkaar goed te kennen en inzicht in elkaars crisisstructuur regelmatig te delen.

Nieuwe film over de Veiligheidsregio
GHOR-medewerkers Coby Hendrikse en Dorien Gerards namen de aftrap met een ludieke manier van kennismaken. Geen saai voorstelrondje, maar een actieve kennismaking, waarin medewerkers van de verschillende regio’s elkaars portret tekenden in 7 stappen. Daarna was er aandacht voor de onlangs gepubliceerde kennismakingsfilm over de Veiligheidsregio Kennemerland. Vervolgens werden de crisisstructuur van GHOR-Kennemerland en het Crisisbestrijdingsplan Schiphol (CBP-S) toegelicht door beleidsmedewerker Risicobeheersing Marc Snabilie. Daarna vertelde Coby Hendrikse meer over de nauwe samenwerking met Luchthaven Schiphol op het gebied van Opleiden, Trainen en Oefenen en brachten we elkaar op de hoogte van opleidingsactiviteiten om vakbekwaam te zijn en te blijven.

Leerzame fictieve casusKaartje met vliegtuigen
Tot slot nam Raymond Icke een fictieve casus door met een luchtvaartongeval, juist op het grensgebied van beide regio’s, met veel complicaties op de aangrenzende wegen. Ruim voldoende stof om ons hier eens flink in vast te bijten en interessante discussies te laten ontstaan. De regio’s deelden met elkaar welke processen er in welke regio gaan lopen. En er werden vragen gesteld als: Waar is het brongebied, hoe zit het met het regionaal operationeel team en de stafsecties? Schalen beide regio’s op en naar welk GRIP-niveau dan? En wat doen we met het GHOR-actiecentrum?

Contact?
Meer weten over het CBP-S of interregionale GHOR activiteiten? Neem dan contact op met Dorien Gerards van de GHOR Kennemerland, DGerards@ggdkennemerland.nl.

 

Collega's GHOR Kennemerland

Netwerkbijeenkomst GHOR Amsterdam Amstelland